Tájékoztató a középdöntősöknek

A középdöntőre 2012. március 23-án (pénteken), Bonyhádon kerül sor. A nyolc legjobban teljesítő március 24-én (szombaton) a döntőben méri össze tudását, szintén a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban. (A középdöntő és a döntő részletes forgatókönyvét később küldjük!)

A középdöntő feladatainak megoldására minden csapatnak 120 perc áll rendelkezésére. A verseny során bármiféle segédeszköz használata tilos! A középdöntőben kialakuló sorrend nemcsak a továbbjutás szempontjából fontos, hanem azért is, mert az első helyezett 16, a második 14 … a nyolcadik 2 pontot visz magával tovább a döntőbe!

A kiemelt témakör továbbra is bolygónk vízburka (különös tekintettel a felszíni vizekre).

Ezenfelül a továbbjutó csapatok – a korábbiak mellett! – újabb ajánlott cikkeket olvashatnak „A Földgömb” legújabb számaiban. Ezek a következők:

2011/8.

Évszázados hódítás. 1911 - Ember a Déli-sarkon 8-12. o.

Madagaszkár 18-35. o.

A namib szépség 80-93. o.


2012/1.

Velence. A karneváli álarc mögött 16-31. o.

Bangkok belülről 44-57. o.

A kőközök útja 82-93. o.

A középdöntőben (és a döntőben) hasonló jellegű feladványokra (totó, igaz-hamis, villámkérdések stb.) lehet számítani, mint az I. fordulóban, de néhány új feladattípust (kakukktojás, virtuális utazás, egyszerűbb számításos feladatok, aktualitások és hasonlók) is becsempészhetünk a többi közé.

A döntő részben írásbeli, részben szóbeli feladatokból áll. Annyit elárulhatunk, hogy a tudás mellett sokszor a (tudással mindenképpen összefüggő!) gyorsaság is számítani fog.

A középdöntőbe (és döntőbe) jutott csapatok a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium kollégiumában kerülnek elszállásolásra. A szállás és étkezés (pénteken vacsora, szombaton reggeli és ebéd) együttes költsége 4500Ft/fő. Kérjük a csapatokat, hogy a fenti díjat a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium OTP-nél vezetett 11746036-20027753-as számlaszámára legkésőbb 2012. március 19-ig szíveskedjenek átutalni! A „Közlemény” rovatban mindenképpen kérjük feltüntetni versenyünk címét („Ésszel járom be a Földet!”) és a csapat iskolájának OM azonosítóját. A mellékelt adatlapon adja meg a számla kiállításához szükséges adatokat! Kérjük, hogy a befizetésről (átutalásról) szóló bizonylatot a regisztrációhoz hozzák el magukkal! Köszönjük.

Amennyiben nem történik meg időben az utalás, sajnos nem áll módunkban szállást biztosítani!

Kérjük segítse munkánkat azzal, hogy minél hamarabb visszaküldi a mellékelt szállásigénylést!

Jó készülődést és szerencsés versenyzést kívánunk mindenkinek!

7 év feladatsoraiból készült feladatgyűjtemény

A felkészüléshez legjobb társ A Földgömb

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés