Lezajlott a 2009-es döntő

Március 20-21 a "Bonyhádi Szellemi Zsendülés" adott otthont az I. Földgömb Nemzetközi Középiskolai Tanulmányi Verseny döntőjének. A kétnapos megmérettetés során a diákok igazán nem unatkozhattak, még azok sem, akiknek a pénteki középdöntőn nem sikerült továbbjutniuk. A programban szerepelt diavetítés, csocsóbajnokság, karaoke is, ráadásul a kísérőtanárok még a környék borait is megízlelhették. Míg másnap a döntőbe jutottak az első helyekért küzdöttek, addig a nézők közönségkérdések megfejtéséval szórakozhattak.

A csapatok pénteken 14 órára érkeztek a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumba. A gyors regisztráció, valamint a a megnyitó után hamar meg is kezdődött a versengés.

Bár a diákok már a tesztfeladatokat várják, de nem maradhat el Gruber tanárúr köszöntője sem
Szerintem ez a jó válasz...szerinted? - Két fős csapatokban folyt a munka.

Az elődöntő változatos feladatai után következett a vacsora. A kollégium kiváló konyhája a szakácsnénik tehetségét dícsérte. Mindenki lazíthatott egy kicsit, bár a középdöntő eredményhirdetésére még szombat reggelig várni kellett. A vacsora után Mari László és Gruber László tanár urak szórakoztatták a résztvevőket izlandi és japán élményeikkel egy-egy diavetítés keretében. A kiváló és ízes humorú előadások közben szem nem maradt szárazon a nevetéstől. A zsűri ezután látott hozzá a feladatlapok értékeléséhez, míg a versenyzők a Bonyhádi Szellemi Zsongás másik két rendezvényének résztvevőivel együtt szórakozhattak a kollégiumban. Mivel másnap is szükség volt a pihent elmére, ezért korán nyugóvóra kellett térni mindenkinek.

Szombaton a reggeli után mindjárt az középdöntő eredményhirdetése következett. A döntőbe jutott 8 csapat megkezdte a végső küzdelmet. A versengést villámkérdések zárták. A résztvevő diákok nagyon szoros veresenyben kiváló tudásról tettek tanúbizonyságot. A zsűrinek egy percig sem volt könnyű dolga. Végül megszületett az eredmény. A versenyt a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium csapta nyerte. A főnyeremény a két csapattag, valamint a felkészítő tanár részére egy-egy 50 000 forintos utazási utalvány volt az STA Travel jóvoltából. Az első négy helyezett pólókat, könyveket, az első nyolc helyezett pedig Földgömb előfizetést kapott. Üres kézzel azonban senki nem mehetett haza, hiszen minden versenyző emléklapot, valamint ajándékcsomagot kapott a Földgömb kiadójától.

A zsűri elnöke, Dr. Mari László kihirdeti a verseny eredményét
A kiadó vezetője Heiling Zsolt nagy örömmel adja át a fődíjat
A győztes csapat: Pálfi Melinda kísérő tanárnő, Radics Bence és Király Attila a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium diákjai

A verseny részetes eredményit itt olvashatják!

A Földgömb egész szerkesztősége ezúton is köszönetét fejezi ki Gruber László tanár úrnak az áldozatos és időt nem kímélő kiváló szervezésért!
Köszönjük továbbá a résztvevő csapatok lelekes és lelkiismeretes munkáját!

2010-ben újra találkozunk!

7 év feladatsoraiból készült feladatgyűjtemény

A felkészüléshez legjobb társ A Földgömb

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés