Döntő eredmények - 2018

Tizedszer került megrendezésre A Földgömb Nemzetközi Középiskolai Földrajzverseny, melyre jelentkezhetett bármely magyarországi és határon túli középiskola kétfős csapata. A Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány szervezésében az egyik legnagyobb hazai versenyen játékos vetélkedők formájában mérhették össze tudásukat a versenyzők, majd a legjobbak értékes nyereményekkel távoztak.

Az idei verseny kiemelt témaköre Nyugat- és Észak-Európa földrajza volt. A verseny feladatai alapvetően az általános és középiskolai tananyagra, aktuális hírekre és az általános műveltségre épültek. A felkészülést a Földgömb magazinban, a témához kapcsolódó cikkek, írások megadásával színesítettük.

Az elődöntőből a legjobb 16 csapat juthatott tovább a középdöntőbe, mely 2018. március 23-án, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban került megrendezésre. A középdöntő írásbeli feladatait központilag írták meg a versenyzők, ahol a szervezőbizottság ellenőrizte a verseny szabályos menetét.
Innen a legjobban teljesítő 8 csapat jutott be a másnap megrendezésre kerülő döntőbe, melynek szintén a bonyhádi iskola adott otthont. A döntő 10 feladatból állt. A versenyzők találkozhattak tesztfeladatokkal, igaz-hamis állításokkal, Kérdezz! Felelek játékkal, és kvízjáték szerű villámkérdésekkel. Egy-egy feladatkör végén a helyezések alapján jutottak pontokhoz a csapatok. A kilencedik kör végén kiderült, hogy kik versenghetnek a az 1.,2.,3. és 4. helyezésért, valamint, hogy kik a 5.,6.,7., és 8. helyért. A verseny során olyan szoros állás alakult ki az első két helyen, hogy villámkérdések döntöttek.

Végül a legjobbak Gyuris Imre és Virág Nándor, felkészítő tanáruk Szőllősy László és Szőllősyné Pálfi Melinda lettek, akik a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumból érkeztek.

2018 fg verseny 1 helyezett Gyuris Imre és Virág Nándor, felkészítő tanáruk Szőllősy László és Szőllősyné Pálfi Melinda

A második helyezett csapat Dratsay Dénes és Szajbély Sámuel, felkészítő tanáruk Szőllősy László és Szőllősyné Pálfi Melinda akik szintén a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumból érkeztek

2018 fg verseny 2 helyezett Dratsay Dénes és Szajbély Sámuel, felkészítő tanáruk Szőllősy László és Szőllősyné Pálfi Melinda

A harmadik helyezett csapat a Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnáziumból érkezett Fehér Márton és Rohán Katalin, felkészítő tanáruk Rohánné Pintér Mária.

2018 fg verseny 3 helyezett Fehér Márton és Rohán Katalin, felkészítő tanáruk Rohánné Pintér Mária

A három dobogós helyezetten kívül a nyolc döntőbe jutott csapatot is díjaztuk A Földgömb magazin előfizetésével. Az Alapítvány figyel arra, hogy ne csak a diákok tehetségét díjazza, hanem a felkészítő pedagógusok munkáját is jutalmazza.

Gratulálunk a nyerteseknek!

Köszönjük a verseny szellemi atyjának, Gruber Lászlónak áldozatos munkáját, aki immáron 10 éve ontja magából az izgalmas feladatokat és vezeti a vetélkedőt. Neve garancia a sikerre és a jó hangulatra!

Köszönetünket fejezzük ki továbbá a bonyhádi iskolának, akik a Szellemi Zsendülés Program részeként helyszínt biztosítanak a középdöntőre és döntőre.

A csapatok sorrendje a döntőben:

HelyezésPontszámCsapattagokTanár neveIskola neve
1. 100+ Gyuris Imre
Virág Nándor
Szőllősy László, Szőllősyné Pálfi Melinda Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium
2. 100 Dratsay Dénes
Szajbély Sámuel
Szőllősy László, Szőllősyné Pálfi Melinda Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium
3. 93 Fehér Márton
Rohán Katalin
Rohánné Pintér Mária Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
4. 73 Szkalisity András
Tráser Nándor
Szőllősy László, Szőllősyné Pálfi Melinda Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium
5. 87 Barta Márton
Kiri Alexandra
Szőllősy László, Szőllősyné Pálfi Melinda Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium
6. 79 Máté Csaba
Székely György József
Bán Róbert Piarista Gimnázium
7. 77 Dobos Balázs
Gulyás Zoltán
Seregély Ildikó Szent István Gimnázium
8. 72 Bolváry Csenge
Sipka Bertalan
Szőllősy László, Szőllősyné Pálfi Melinda Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium
Gruber László immáron 10 éve ontja magából a feladatokat

7 év feladatsoraiból készült feladatgyűjtemény

A felkészüléshez legjobb társ A Földgömb

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés