Döntő eredmények - 2016

A Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány 2016-ban nyolcadik alkalommal rendezte meg a Földgömb Nemzetközi Középiskolai Földrajzversenyt, melyre jelentkezhetett bármely magyarországi és határon túli középiskola kétfős csapata. Az egyik legnagyobb hazai versenyen játékos vetélkedők formájában mérhették össze tudásukat a versenyzők, ahol a komoly tudás mellett a felszabadult hangulat sem maradt el. A legjobbak pedig, komoly díjazásban részesültek.

Az idei verseny kiemelt témaköre Ausztrália, Óceánia és az Antarktisz földrajza volt. A verseny feladatai alapvetően az általános és középiskolai tananyagra, aktuális hírekre és az általános műveltségre épültek. A felkészülést a Földgömb magazinban, a témához kapcsolódó cikkek, írások megadásával színesítettük.

Az első forduló 2016. február 10-én került megrendezésre, ahol az interneten elküldött feladatlapokat, minden csapat saját iskolájában tölthette ki, melyeket ezt követően központilag javítottunk.
A 167 induló csapat közül a legjobb 18 juthatott tovább a középdöntőbe, mely 2016. március 18-án, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban került megrendezésre. A középdöntő írásbeli feladatait központilag írták meg a versenyzők, ahol a szervezőbizottság ellenőrizte a verseny szabályos menetét.
Innen a legjobban teljesítő 8 csapat jutott be a másnap megrendezésre kerülő döntőbe, melynek szintén a bonyhádi iskola adott otthont. A döntő 2 körből állt és közvetlenül egymás után zajlottak. A feladatok mindkét kör esetében azonos jellegűek voltak. Az első kör végén kiderült, hogy kik versenghetnek a az 1.,2.,3. és 4. helyezésért, valamint, hogy kik a 4.,5.,6., és 7. helyért.
A döntő játékban a versenyzők találkozhattak tesztfeladatokkal, igaz-hamis állításokkal, Kérdezz! Felelek játékkal, és kvízjáték szerű villámkérdésekkel. Egy-egy feladatkör végén a helyezések alapján jutottak pontokhoz a csapatok.

A három nyertes csapat kiválasztása után ünnepélyes keretek között okleveleket és értékes ajándékokat kaptak a győztesek.
Az Alapítvány figyel arra, hogy ne csak a diákok tehetségét díjazza, hanem a felkészítő pedagógusok munkáját is jutalmazza.

Gratulálunk a nyerteseknek!

2016 mont blancAz I. helyezett csapat az eddigi legmagasabb eredménnyel: Kovács Kristóf, Szajbély Zsigmond és felkészítő tanáraik Szőllősy László és Szőllősyné Pálfi Melinda, nyereményük egy Mont Blanc, Riviéra: Monaco, Cote d'Azur körutazás, az Eupolisz utazási iroda jóvoltából.

Kovács Kristóf, Szajbély Zsigmond és felkészítő tanáraik Szőllősy László és Szőllősyné Pálfi Melinda

2016 grossvenediger csucsmaszasA II. helyezett csapat: Gyuris Imre és Virág Nándor, felkészítő tanáruk Szőllősy László egy Eupolisz-szervezte
3666 m - Grossvenediger csúcstúrát nyert.

2016 medve-szurdok weichtal-szurdokA III. helyezett csapat: Vulgarasz Zoé és Szűcs Áron tanáruk Horváth Csaba Weichtal-szurdok, Medve-szurdok túrán vehetnek részt szintén az Eupolisz utazási iroda jóvoltából.

A dobogós helyezettek és felkészítő tanáraik

Köszönjük a verseny szellemi atyjának, Gruber Lászlónak áldozatos munkáját, aki immáron 8 éve ontja magából az izgalmas feladatokat és vezeti a vetélkedőt. Neve garancia a sikerre és a jó hangulatra!

Köszönetünket fejezzük ki továbbá a bonyhádi iskolának, akik a Szellemi Zsendülés Program részeként helyszínt biztosítanak a középdöntőre és döntőre.

A csapatok sorrendje a döntőben:

HelyezésPontszámCsapattagokTanár neveIskola neve
1. 137,5 Kovács Kristóf
Szajbély Zsigmond
Szőllősy László Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium
2. 122,5 Gyuris Imre
Virág Nándor
Szőllősy László Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium
3. 112,5 Vulgarasz Zoé
Szűcs Áron
Horváth Csaba Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium
4. 111,5 Lehoczky Dóra
Szittyai Bálint
Simon György Széchenyi István Gimnázium
5. 90,5 Schrettner Jakab
Szajbély Sámuel
Szőllősy László Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium
6. 89,5 Banda Ádám György
Hantos Bálint Viktor
Czene Gábor Boronkay György Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium
7. 88,5 Bojti Dóra
Szijjártó Péter
Lengyel József Péter András Gimnázium és Kollégium
8. 87,5 Deák Dóra
Széll Bertalan
Szőllősy László Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium

7 év feladatsoraiból készült feladatgyűjtemény

A felkészüléshez legjobb társ A Földgömb

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés